Sivut

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Hännät heiluvat!

Kaikki pennut osaavat heiluttaa häntäänsä! Ne on kyllä hauska näky, kun hirveällä tohinalla ryysivät syömään ja alkavat heiluttaa vimmatusti häntiään kun maitoa alkaa tulemaan kunnolla :) Olen myös aika varma, että musta pentu läähätti tänään hetken. Siihen osui aurinko ennen kuin ehdin sulkea sälekaihtimet ja mun mielestä se aivan selvästi läähätti muutaman kerran. Tyttö on ensimmäisenä kokeillut etujalkojensa kantavuutta, pystyy pieniä hetkiä kannattelemaan etukroppaansa niiden päällä, ennenkuin lysähtää takaisin ryömimisasentoon. Pojat ovat painoltaan 20 gramman sisään (isoin oli tänään yli 700g!) ja tyttö n. 60 grammaa kevyempi.

Olen joitain päiviä käsitellyt pentuja lyhyesti biosensor- tyyliin. Nelikosta näkee selvästi luonne-eroja! Täpläpoika on kaikkein rauhallisin, se ei hermostu pentumittakaavalla mistään. Se myös antoi leikata tänään olleessa ensimmäisessä kynsienleikkuussa kynnet täysin rauhallisena. Musta poika on aika rauhallinen sekin, vähän sillä meinasi mennä herne nenään kynsienleikkuussa, mutta lyhyissä käsittelyissä se on yleensä tosi cool. Pistepoika ja tyttö taas... Pistepojalla loppuu kärsivällisyys melkoisen pian, eikä se esimerkiksi pitänyt lainkaan siitä, että leikkasin kynnet. Se rimpuili hyvin päättäväisenä... Ja tyttö, no se huutaa, huutaa ja huutaa. Ihan hyvin sillä siis kaikki on, ei se sellaista hätähuutoa huuda, mutta kertoo mielipiteensä välittömästi, kun tapahtuu jotain mistä se ei pidä. Olen miettinyt, että sitten kun nuo alkaa kuulemaan niin ehkä sen veljet käskevät sen olla hiljaa ja ottaa herneen pois patjan alta, kun niillä menee varmaan hermot : D Tyttä kutsutaan jostain kumman syystä nimellä Miimii (mii...Miiiiiii.... MI.... Miiiii'iii... miimiiII.....).

Nyt pennuille on kehittynyt selkeä rytmi niiden elämään: ne syövät hyvällä ruokahalulla ja kerralla kunnolla ja sitten nukkuvat tunnin-kaksi. Sitten ne heräävät taas kunnon aterialle ja uudestaan unille. Sinni makoilee paljon pentulaatikon edessä olevassa pedissään tai tulee viereen sohvalle ja kuullessaan pentujen heräilevän siirtyy nopeasti äidin velvollisuuksiinsa. Nyt se kuitenkin malttaa hyvin tehdä muita juttuja sillä välin, kun pennut nukkuvat sikeästi.

Olen käynyt nyt kolmena päivänä leikkimässä sen kanssa puolisen tuntia. Nyt on hyvä sauma treenata leikkiä paremmaksi ja mikään ei ole varmaan parempaa sille tällä hetkellä :) Hieman kunnollista liikuntaa ja paaaaljon iloa, se taitaa olla sille tärkeintä nyt! Ihan oma itsensä se on, hienosti alkaa huutamaan kun sitä pitää niskasta ja hetsaa tolpankiertoon :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti