Sivut

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Viikko vielä

Siis mihin tää aika menee? Ens perjantaina lähtee Kille ja sunnuntaina Jopo (musta). Romu (täplä) on meillä kahdeksanviikkoiseksi. Ja Ralla pysyvästi :D

Pennut on valloittaneet maailmaa oikein urakalla. Ne ovat autoilleet päivittäin oikein kiltisti ja olleet reippaina mihin auto heidät onkaan aina kuskannut. Ollaan käyty agilitytreeneissä ja kaupungissa ja maalla ja siellä ja täällä. Torstaina poikettiin Lotan, eli Killen omistajan luona. Pennut sai juoksennella agilitykentällä (ja kaikki menivät hienosti putkeen, ovat siis valmiiksi agilitykoulutettuja :D), peuhata pikkupojan kanssa ja nukkua sisällä.

Lauantaina pennut poikkesivat mm. Mustissa ja Mirrissä (ei kun se taisi muuten ollakin Wuff). Ne on kyllä hyviä kun missä ikinä ne maahan laskeekaan, niin ne lähtee välittömästi tutkimaan ympäristöään. Ei haitannut kaupan liukas lattia tai muu.

Joku päivä pennuille myös ammuttiin kymmenisen laukausta. Ei tietty ihan vierestä, ehkä 20 metrin päästä. Kaikki olivat fine, eivät reagoineet edes jäämällä kuuntelemaan. Täytyy ampua vielä toinen kerta ennen kuin pennut keräävät kimpsunsa ja kampsunsa.

Ollaan me joskus kai kotonakin oltu ja yritetty keksiä täältä kaikki mahdollinen koettavaksi. Pennut ovat keikkuneet tasapainolaudoilla lukuisia kertoja, se on yks hauskimmista jutuista niiden mielestä. Ja leikkimistä ollaan tietty harjoiteltu paljon ja kaikki leikkiikin tosi hyvin. Jahtaavat innoissaan, tarttuvat hyvin kiinni ja pitävät otteen. Jopoa lukuunottamatta myös murisevat uskottavasti. Kaikki tapporavistavat.

Muutamana yönä ollaan käyty kävelyllä tässä lähimaastoissa. Pennut eivät välitä pimeästä, mutta Jopoa on ihan hullu homma vahtia kun se on musta! Muut nyt näkee melko hyvin, mutta mustaa pentua ei ihan heti erota. Täytyy laittaa sille seuraavan kerran vilkkuvalo pantaan kiinni.

Sinni imettää VIELÄKIN. Huooooh... Ralla saa pikku hörpyt varmaan viä kakstoistaviikkosena. En tahtois kauheasti eristää Sinniä pennuista, koska pennut kuitenkin saavat siltä niin tärkeää mallia, mutta yöt pidän Sinnin pois ja päivällä sillain, että kun pennut alkavat imeä, niin annan tehdä sitä minuutin-kaks jottei Sinnin tissit oo aivan täynnä ja sitten laitan sen pois kunnes pennut unohtavat maidon (ja tarjoan niille oikeaa ruokaa, mikä onneks maistuu kohtuuhyvin).

Kirjavat pojat ovat lähteneet punertumaan tosi selvästi, ne ovat siis käsittääkseni punavalkoisia. Eivät siis roaneja, vaan avoimilla merkeillä olevia. Jonkun verran pilkutusta niihin saattaa tulla (mun mielestä Romun kuonoon on tullut pilkku), mutta pysyvät kuitenkin selvästi kaksivärisinä ja valkoiset alueet lähes puhtaina. Ralla ei ole punertunut poikien tahtiin, eli se on varmastikin golden ja jää tuollaiseksi. Sen väri on ehkä hieman syventynyt syntymästä, mutta edelleen se on todella vaalea ja eri sävyinen kirjavien poikien ruskean kanssa. Se ei siis varmaankaan koskaan tule sellaiseksi kuin Sinni, vaan jää tuollaiseksi vaaleaksi. Jopon valkoinen merkki päästä on lähes kadonnut, rinnan merkki varmastikin jää näkyviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti